Principiul și avantajele încălzirii prin inducție
Principalul avantaj al încălzirii prin inducție îl reprezintă eliminarea pierderilor de căldură, deoarece se încălzește direct fundul vasului. Dacă utilizați plite pe gaz clasice sau de ceramică, întotdeauna arzătorul sau plita este încălzită mai întâi și abia apoi această căldură este transferată pe fundul vasului. Acest transfer este o sursă de pierderi mari de căldură, mai ales dacă fundul vasului și placa nu se potrivesc exact (există un spațiu de aer sau alimente arse între cele două suprafețe). Pe de altă parte, în timpul încălzirii prin inducție, fundul vasului se încălzește mult mai repede, astfel încât gătitul să aibă loc mai repede cu un consum de energie semnificativ mai mic.
Vase de gătit potrivite pentru gătit pe plita cu inductie ECG IV 2920 Slim
Înainte de utilizare, trebuie sa va asigurati că vasul pe care îl veți folosi este realizat dintr-un material conductiv magnetizabil (email, fontă, oțel inoxidabil) și că partea de jos a recipientului este plată și uniformă, având un diametru minim de 12 cm si maxim 30 cm. Vasul trebuie așezat doar pe zona de inducție. În niciun caz nu trebuie să existe un contact cu părțile din plastic ale aparatului, cum ar fi panoul de afișare !
Recenzii
Nu există recenzii până acum.